lewer 1(200mm)koek
450ml banketmeelblom
5 ml gemmer
2 ml bakpoeier
110ml botter
130ml strooisuiker
1 eiergeel
50 ml deurgesygde appelkooskonfyt
vir die meringue:
2 eierwitte
130ml strooisuikers
sif die meel,gemmer en bakpoeier saam . sny die botter in stukkies en voeg daarby. vryf liggies met die vinger-punte in en laat dit in die mengbak trugval. roer die suiker in wanneer die mengsel soos fynbroodkrummels lyk. voeg die eiergeel by en knie tot 'n stywe deeg . druk in 'n 200mm vlak rond koek of n tert pan in dit kan ook direk op n bakplaat rond gevorm word prik die oppervlak met n vleis pen so dat dit nie kan reis nie . bak sowat 20 min of tot goud bruin in n matige warm oond 200C gasmerk 6
laat evens afkoel en smeer konfyt oor
kloppe eierwitte baie styf en bedek die koek daarmee sit die koek dan trug in oond om vir n uur te bak
laat koek afkoel voor jy bedien